Wordle Svenska

Varje dag en ny Wordle-utmaning på svenska, inspirerad av det fantastiska engelska originalspelet och 1955 års brädspel känt som Giotto

Om du inte känner till spelets regler, läs här hur man spelar wordle

Spela nu
Utmaningen lades till den 18 April 2024

Hur man spelar Wordle

Spelet som uppfanns av Josh Wardle är baserat på mycket enkla regler, spelaren har 6 försök att gissa ett ord som består av 5 bokstäver. Varje försök ges ett extra förslag genom ett färgsystem:
  • 🟩 Grön: Bokstaven är på rätt plats
  • 🟨 Gul: Bokstaven finns i ordet men den är inte på rätt plats
  • ⬜ Grå: Bokstaven finns inte i ordet

Dessutom är det inte möjligt att använda fiktiva ord eller nonsensbokstavssekvenser! Mekaniken i spelet är identisk med Giotto, ett brädspel född 1955. I slutet av spelet, om du har förstått det rätt, kan du dela dina resultat på de sociala nätverk du väljer och utmana alla dina vänner att slutföra den dagliga utmaningen före dig eller med färre försök! Varje dag väljs ett ord på 5 bokstäver av vår redaktion och utmaningen öppnar på denna sida tillgänglig för alla användare av webbplatsen!

Råd

När spelet har startat kan användaren försöka skriva det första 5-bokstavsordet som kommer att tänka på, uppenbarligen ju fler olika bokstäver detta första försök innehåller, desto bättre blir det för dig;) Efter detta första försök kommer systemet att ge feedback baserat på färgkoden vi pratade om ovan, var noga med denna fas, så använd inte de grå bokstäverna i nästa ord och byt position till de gula bokstäverna. Att fortsätta i denna mening borde inte vara svårt för dig att uppnå resultatet, även om ordet ibland kan vara väldigt svårt att gissa, i så fall kan du klicka för en ledtråd i korsordsstil. Men se upp, förslaget kommer aldrig att vara lätt att förstå! Ha så kul!!

Tidigare utmaningar